DE REIS BEGINT

STAPPENPLAN NAAR UW NIEUWE WONING

Bent u klaar voor de reis naar uw ultieme woning in Molenzigt? Bekijk deze digitale brochure. Kies vervolgens de nieuwbouwwoning die het beste bij u past.

In onderstaand overzicht laten we u stap voor stap kennis maken met de stappen die u doormaakt vanaf uw keuze tot aan de bouw van uw woning.

Stap 1

Welke woning past bij u?

U bent al goed op weg. U heeft inmiddels een goed beeld gekregen van Molenzigt en bent enthousiast. Nadat de online start verkoop is begonnen, komt alle relevante informatie op de website. U vindt hier onder andere de brochure, prijslijst en verkooptekeningen. In uw mail ontvangt u een persoonlijke link naar het online inschrijfformulier. Heeft u al een keuze gemaakt, dan kunt u zich inschrijven via deze link. Heeft u nog vragen na het lezen van de brochure? Dan staan de specialisten van Molenzigt voor u klaar tijdens de Meet & Greet. Hier worden alle openstaande vragen beantwoord om uiteindelijk uw keuze vast te leggen via het inschrijfformulier.


Let op dat u zich dient in te schrijven op bouwnummer niveau, anders wordt u niet meegenomen in de loting.


In deze stap:
- Neem de verkoopdocumentatie door
- Bij vragen; kom langs tijdens de Meet & Greet
- Schrijf u voor de sluitingsdatum online in voor de woning(en) van uw voorkeur (u ontvangt een bevestiging van uw inschrijving per mail)

Stap 2

De toewijzing

Het is zover, de inschrijftermijn is gesloten en de woningen worden toegewezen. Indien er meerdere inschrijvingen zijn op één bouwnummer, wordt er toegewezen op basis van willekeur. Binnen enkele dagen nadat de woningen zijn toegewezen, ontvangt u bericht van de makelaar of u een woning heeft toegewezen gekregen. Dan ontvangt u een uitnodiging van de makelaar voor een eerste gesprek.


In deze stap:


- U heeft een bouwnummer toegewezen gekregen

- U ontvangt een uitnodiging voor een gesprek met de makelaar

Stap 3

Verkoopgesprek bij makelaar

Als voorbereiding op uw gesprek met de makelaar, neemt u de brochure, tekeningen en stukken van uw bouwnummer goed door. Tijdens het gesprek worden deze, met aanvullende gegevens zoals de concept koopovereenkomst, aannemingsovereenkomst, technische omschrijving etc. met u doorgenomen. Deze gegevens ontvangt u aan het eind van het gesprek op een USB, dit is uw digitale kopersmap.


In deze stap:

- Inlezen in uw bouwnummer

- Afspraak bij de makelaar

- Huiswerk voor uw vervolgafspraak.


Stap 4

Tweede gesprek bij de makelaar

Bent u nog steeds zo enthousiast over de woning als eerst? Dan wordt u uitgenodigd voor een tweede gesprek bij de makelaar. Tijdens dit gesprek worden alle laatste vragen beantwoord, uiteraard is het tussen de afspraken door mogelijk om contact te hebben over vragen. Wilt u overgaan tot koop? Dan kunnen tijdens dit gesprek de koopovereenkomst en aannemingsovereenkomst worden ondertekend en bent u officieel een eigenaar van een woning in Molenzigt, gefeliciteerd!!


- Stukken lezen

- Tweede afspraak bij makelaar

- Tekenen koopovereenkomst

Stap 5

Woonadvies

Tijdens het proces naar de start bouw, moet u diverse keuzes maken voor uw toekomstige woning. Wat voor keuken wenst u? Wilt u dit zelf uitvoeren of laat u het liever aan onze showroom van Bruynzeel over? Tijdens uw gesprek met de kopersbegeleider van de aannemer wordt u begeleid langs diverse keuzes, extra stopcontacten of een indelingswijziging, bespreek uw wensen en laat het doorvoeren in uw woning.

- Welke opties wenst u in de woning?

- Keuken via Bruynzeel of een externe showroom?

- Controle opties op tekening

- Akkoord geven op opties


Stap 6

70% verkocht

Tijdens uw gesprek met de kopersbegeleider van de aannemer, is de makelaar druk bezig met andere koopgesprekken om alle woningen te verkopen. Als 70% van alle woningen verkocht is en alle vergunningen zijn verleend, geeft de projectontwikkelaar officieel opdracht aan de aannemer en gaan we van start.

Stap 7

Transport

Met een 'hoera-brief' stellen wij u op de hoogte van het vervallen van de opschortende voorwaarden die in uw koopovereenkomst staan. Als u uw hypotheek rond hebt, ontvangt u van de notaris een uitnodiging voor het transport van uw woning. Bij deze afspraak neemt de notaris de stukken nog één maal met u door, na uw handtekening bent u officieel eigenaar van uw nieuwe woning. Gefeliciteerd!


- U ontvangt de hoera brief na het vervallen van de opschortende voorwaarden

- Binnen de financieringstermijn uw hypotheek organiseren

- Afspraak bij notaris

Stap 8

Bouwen

Er is gestart met de bouw! Dit vieren wij samen met u en de aannemer op de bouwplaats. Naar mate de bouw vordert, ontvangt u een factuur voor de desbetreffende termijn. U betaalt uw woning niet in een keer, dit wordt gedaan in stappen. Wilt u weten welke termijn er bij welke fase wordt uitgefactureerd, dan kunt u in de koop- en aanneemovereenkomst kijken.


- Er wordt aan het begin van de bouw een officiële handeling georganiseerd voor alle kopers op de bouwlocatie. Uiteraard samen met uw toekomstige buren.

- Gedurende de bouw ontvangt u regelmatig updates over de bouw

- Er worden meerdere kijkmomenten gepland, zodat u tijdens de bouw al binnen kan kijken in uw woning

- U ontvangt facturen gedurende de bouw

Stap 9

Oplevering

De oplevering komt in zicht, bijna kunt u de verhuiswagen voorrijden en verhuizen naar uw woning in Molenzigt. Maar daarvoor moet de woning nog worden opgeleverd. Samen met de uitvoerder loopt u door de woning om te zien of alles naar wens is. Daarna ontvangt u de sleutel van uw woning.


Het genieten van uw nieuwe woning kan beginnen, van harte gefeliciteerd met uw prachtige woning!