"IN WILGENWENDE HEEFT U
DE MOOISTE ACHTERTUIN VAN HEEL DORDT"

Wilgenwende slaat een brug tussen vroeger en nu

Molenzigt is een van de deelplannen in een nieuw stukje stad: Wilgenwende. Het is een naam die herinneringen oproept aan vroeger. Polderlandschappen, slingerende weggetjes met knotwilgen ernaast. Die historie is nog altijd terug te zien: Wilgenwende heeft een landelijke opzet.

Die opzet heeft alles te maken met de verschillende fasen waarin de wijk wordt gebouwd. Elke fase heeft weer een ander accent. Daardoor oogt Wilgenwende niet als één grote nieuwbouwwijk. Het is eerder een verzameling van buurtjes en wijkjes.

Molenzigt is er zo één. De 72 huizen die er komen te staan, zijn ook nog eens verdeeld in twee typen: Forest en Campagne. En binnen die twee typen zijn er weer verschillende uitvoeringen. Het resultaat: een wijkje met een gevarieerde uitstraling.

Een nieuwbouwwijk met allemaal nieuwe buurtjes

En, ziet u zich hier al wonen? Dan hoeft u eigenlijk alleen nog maar antwoord te geven op één vraag: gaan we voor de strakke stijl van Forest of geven we toch de voorkeur aan de landelijkheid van Campagne? Uit die twee woningtypen kunt u in Molenzigt een keus maken.

GESCHAKELDE WONINGEN FOREST

GESCHAKELDE WONINGEN CAMPAGNE